Home

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

Slecht nieuws

Nog geen twee maanden na de overname van zuivelonderneming Lyempf slecht nieuws.

Melkleveranciers is gevraagd dertig dagen langer op hun melkgeld te wachten. De liquiditeitspositie van het bedrijf is minder rooskleurig dan verwacht, zo laat de pas aangestelde financieel directeur weten. Opmerkelijk gezien de positieve berichten net voor de overname. Na moeizame jaren in 2007 en 2008 leek het beter te gaan met de onderneming in Kampen.

De toekomst van de producent van babyvoeding is volgens de financieel directeur niet in gevaar. Toch ontstaat de vrees dat de Griekse partij die het bedrijf heeft overgenomen lijken in de kast heeft gevonden. De nieuwe directeur John Karageorgis heeft inmiddels miljoenen in het bedrijf geïnvesteerd, maar lijkt te weigeren om nog eens de portemonnee te trekken om het melkgeld van de melkveehouders te betalen. Dat doet vermoeden dat de overname niet gladjes is verlopen.

Lyempf laat weten dat het komend half jaar nodig heeft om orde op zaken te stellen. Probleem is dat er te veel melk onder contract is genomen met alle bijbehorende verplichtingen vandien. Veel werknemers zouden raar opkijken als zij een maand geen salaris ontvangen. Het is daarom ook logisch dat niet alle leveranciers met het voorstel van Lyempf akkoord gaan.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gekke henkie

    ik zou maar maken dat ik weg kwam voordat die griek er met het geld vandoor gaat van de leveranciers.

  • no-profile-image

    Ruud

    Een Griekse eigenaar die lijke in de kast vind en nu geen melkgeld wil betalen. Het komt erg veel overeen met de nog veel grotere problemen van Griekenland zelf. Hoe kun je ook zo dom zijn om je bedrijf aan een Griek te verkopen

Of registreer je om te kunnen reageren.