Home

Achtergrond 173 x bekeken

Schildpadjes vrijgelaten in Golf van Mexico

Amerikaanse biologen hebben duizenden pasgeboren zeeschildpadjes uitgezet in het westen van de door een olieramp getroffen Golf van Mexico.

De diertjes langer in gevangenschap houden is mogelijk nog veel schadelijker dan wachten tot de olie is opgeruimd. Dat meldden Amerikaanse media zaterdag (lokale tijd).

Tegen de tijd dat de bedreigde zeeschildpadden het getroffen gebied bereiken, hopen de biologen van de Amerikaanse overheid dat de olie is opgeruimd. Ze nemen de gok omdat het schadelijk is de diertjes tijdens een kritische levensfase in gevangenschap te houden.

In het door een olieramp getroffen gebied, zo'n zeshonderd kilometer verderop, wordt momenteel door olieconcern BP gewerkt om de olie op te ruimen. Volgens critici houden de biologen echter geen rekening met orkanen, stromen of de zeestroming. Want het zou zomaar kunnen dat de olie daardoor in de richting van de jonge zeeschildpadjes stroomt.

Begin van deze maand werd bekend dat vrijwilligers tienduizenden schildpadeieren zouden verplaatsen om te voorkomen dat de jonge schildpadden die uit de eieren komen in de enorme olievlek voor de Amerikaanse kust belanden. Volgend jaar wordt pas duidelijk wat voor effect de olie echt heeft gehad op de schildpadden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.