Home

Achtergrond 161 x bekeken 9 reacties

Rutte: maandag onderhandelen over Paars-plus

De onderhandelingen over een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks kunnen maandag beginnen.

Dat heeft VVD-leider Mark Rutte zaterdag gezegd na overleg bij informateur Herman Tjeenk Willink met zijn collega's Job Cohen van PvdA, Alexander Pechtold van D66 en Femke Halsema van GroenLinks.

Begin vorige week zei Rutte nog, na gesprekken over Paars-plus, geen perspectief te zien voor onderhandelingen over deze combinatie. Maar nu ,,na diverse informele gesprekken'' wel. "Ik durf de onderhandelingen aan'', aldus de VVD-leider. Hij gaf nog wel aan dat er "grote verschillen'' zijn tussen de partijen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  exact

  Volgens mij is het de natte droom van Cohen en Femke om ooit samen te regeren, maar niet nu. Er valt weinig pot te verteren en als er flink bezuinigd moet worden zitten zij liever in de oppositie; anders worden ze komende verkiezingen helemaal van de kaart geveegd. Het politieke spel zit hem erin dat ze nu doen alsof ze heel graag willen, wetende dat het toch niet gaat lukken. A la CDA wassen ze vervolgens hun handen in onschuld, met als verschil dat CDA gewoon wenst mee te doen en vanuit het verleden gewend is om minder populair, maar noodzakelijk werk met behulp van rechts op te knappen.

 • no-profile-image

  exact

  Deze natte droom van Cohen en Femke gaat dus echt niet uitkomen. Een dergelijke regering zou het grootste kiezersbedrog uit onze geschiedenis betekenen. Zou niet weten hoe je spijkerharde tegengestelde kiezersbeloftes in een paars-plus soepje kunt samensmelten. CDA heeft zich terecht aan de zijlijn opgesteld. Nederig en slim. Nederig, want ze hebben op hun donder gehad, slim, want zo dadelijk schuiven ze echt wel aan voor een rechtse coalitie. Na gebleken onmogelijkheid van alle andere opties, kunnen ze regeren met Wilders veel beter uitleggen aan de CDA-kiezer.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Dat wordt leuk. Kijken of al die boeren nog zo blij kijken met hun rechtse VVD.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ach, spijkerharde kiezersbeloftes... je weet toch over welk soort mensen we het hier hebben?

 • no-profile-image

  wat een ellende

  wat een ellende, Nederland stemt massaal rechts en dan gaan we een paars kabinet samenstellen, waar hebben we dat nou weer aan te danken?

 • no-profile-image

  willem

  Dat word over een half jaar weer stemmen.

 • no-profile-image

  tomaatinamerika

  Gaat het niet ofzo?

 • no-profile-image

  eric

  had geen vvd moeten stemmen had ik maar ppv gestemd, dit gaat echt de verkeerde kant op met dank aan cda met verhagen...

 • no-profile-image

  hans

  Laat het cda rustig in oppositie bankje zitten met de pvv en het linkse heft zich zelf op . De nieuwe verkiezing is binnen een jaar .

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.