Home

Achtergrond 199 x bekeken

Rookverbod in natuurgebieden Texel

De gemeente Texel heeft vrijdagmiddag per direct een rookverbod ingesteld in de natuurgebieden op het Waddeneiland.

Het eiland is momenteel zo droog, dat één smeulende peuk volstaat om een groot gebied te laten afbranden, aldus de gemeente vandaag.

Het rookverbod geldt in bossen, op heide- en veengronden en in duingebieden en binnen een afstand van dertig meter daarvan. De gemeente heeft daarnaast een verbod afgekondigd op het oplaten van wensballonnen. De maatregelen zijn voor onbepaalde tijd van kracht.

Op Texel geldt al een permanent verbod op kampvuren. De gemeente waarschuwt verder voor het weggooien van lege flessen in de natuur, het parkeren van de auto in droog en hoog gras en vraagt inwoners en toeristen voorzichtig te zijn met barbecues en vuurkorven op het eigen terrein.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.