Home

Achtergrond 345 x bekeken

'Rood-voor-rood is nu minder aantrekkelijk'

De rood-voor-rood-regeling voor het slopen van oude veestallen die gebruikt werden in de intensieve veehouderij is door een aangepaste belastingregeling minder aantrekkelijk geworden.

Dat zegt de vakgroep agrarisch en landelijk vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). ”De belastingdienst heft 50 procent belasting op de kavel die een veehouder krijgt in ruil voor het slopen van de stal. Deze regeling wordt inmiddels ruim een jaar uitgevoerd”, aldus de NVM. ”Hierdoor is de regeling alleen nog aantrekkelijk om de kosten van het slopen van de stallen in de hand te houden. Het extra fiscale voordeel dat op de rood-voor-roodregeling zat is nu weg”, aldus de NVM tijdens de bekendmaking van het halfjaarbericht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.