Home

Achtergrond 195 x bekeken

Regels voor co-vergisting pakken nadelig uit

De huidige regulering van co-vergistingsproducten is economisch voor ondernemers slecht.

Dat concludeert het landbouweconomisch instituut LEI, dat pleit voor een ander systeem waarbij meer co-vergistingsproducten kunnen worden toegelaten. De Biogas Branche Organisatie verwacht uitbreiding van de lijst in oktober.

Het huidige systeem gaat uit van een rantsoen waarbij 50 procent co-product is en 50 procent dierlijke mest. Er zijn echter producten die beperkt kunnen worden bijgemengd, zoals vetten of andere reststromen van de verwerkende industrie, en die bij een lager toegestaan percentage wel zouden worden toegelaten.

Er moet dan wel een alternatief worden gevonden voor het beoordelen of het totale rantsoen de gestelde milieu- en gezondheidsnormen overschrijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.