Home

Achtergrond 346 x bekeken 2 reacties

Prijs aardappelen en granen stijgt snel

De noteringen voor granen op de beurs in Rotterdam en aardappelen op de beurs in Goes stijgen deze week flink.

Rotterdam laat een plus van 9 euro zien voor EU-voertarwe, waardoor de notering op 154 euro per ton komt. EU-voergerst komt op 129 euro (plus 8 euro) en EU-mais op 176 euro (plus 12 euro). De aardappelnotering in Goes is 5 euro verhoogd voor fritesgeschikt en komt daarmee op 14 tot 17 euro per 100 kilo. Vorige week kwam er al 75 cent bij.

Exportaardappelen wisselen voor € 14,00 tot € 16,50 van eigenaar; dat is € 5,38 meer dan vorige week op het noteringsbord stond.
Gewassen groeien slecht door het hete weer en kwamen al laat op gang door het koude voorjaar. Dit heeft duidelijk effect op de prijsvorming.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    exact

    Hopelijk komen er veel te weinig kg per hectare aardappels en rijzen de prijzen de pan uit. Hopelijk dat dan de 'collega economen' die zo nodig elk jaar veel te veel vaste prijs contracten afsluiten wakker worden van een veel te lege beurs en dat ze dat nooit meer doen. Zulke jaren moeten door boeren gebruikt worden om de industrie te 'resetten'.

  • no-profile-image

    tarwe

    de tarwe gaat afrijpen de gerst is al zo ver. dus onzin

Of registreer je om te kunnen reageren.