Home

Achtergrond 308 x bekeken

Poolse overstromingen: 370 miljoen euro schade

De overstromingen in Polen hebben de landbouw een schade opgeleverd van zo’n 370 miljoen euro.

Het Poolse ministerie van landbouw becijfert dat z’n 105.000 agrarische bedrijven schade hebben ondervonden van de overvloedige regenval en de overstromingen die hiervan het gevolg waren. Op zo’n 638.000 hectare is schade opgetreden, meldt Agra Europe.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA zegt dat de graanproductie uitkomt op maximaal 26,5 miljoen ton. Dit is 1,5 miljoen lager dan eerder werd verwacht.

De Poolse hop-productie komt door de overstromingen 40 procent lager uit dan normaal. Wilkow, de belangrijkste hopstreek van Polen, heeft voor 90 procent onder water gestaan. Dit deel van Polen is ook van belang voor de Poolse appel en de bosbesproductie.

Ook de productie van kersen en aardbeien is fors gedaald door de overstromingen. Behalve de schade aan landbouwproducten zijn duizenden personen dakloos geworden. Ook zijn minstens twintig personen verdronken door het wassende rivierwater.

Of registreer je om te kunnen reageren.