Home

Achtergrond 366 x bekeken

Poolprijs uien bij Flevo-Onions op €  22,04

Flevo-Onions betaalt €  22,04 per 100 kilo in de uienpool. Deze prijs is gebaseerd op levering in week 13.

Uienpools komen dezer dagen met mooie prijzen, na afloop van een bijzonder goed uienseizoen. De €  22,04 is een nettoprijs, er gaan geen kosten meer af voor bijvoorbeeld transport. Op week 10 wordt €  21,74 betaald. Dit heeft met de bewaarvergoeding te maken. "Dit is een goede prijs", vertaalt Kees Zandijk, naast zijn eigen mening, ook die van de telers. "Hoger dan de beursnotering Emmeloord."

De commissionair voor Flevo-Onions refereert aan drie jaar geleden, toen de uien ook goed werden verkocht. "Door de hoge prijzen kwamen we op een poolprijs van €  22,73. Toen begonnen we echter al met 12 euro, dit seizoen met 8 euro. Dan moet je veel inhalen."
Zandijk noemt het afgelopen seizoen heel apart. "Dat maken we niet snel meer mee. Iedereen dacht dat het hoger en hoger kon, maar er zit een plafond in de uienmarkt bij ongeveer 35 euro. Of er nou een tekort is of niet. Dan haken bestemmingen af."

De Russische boycot van door het Nederlandse KCB gebeurde uien bracht de prijs ook wat naar beneden. "We kunnen tevreden zijn met deze prijs."

Of registreer je om te kunnen reageren.