Home

Achtergrond 374 x bekeken

Politie bereidt zich voor op huldiging Oranje

De politie in Amsterdam is zich al aan het voorbereiden op de huldiging van het Nederlands elftal in de hoofdstad.

Dat zei korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland op Radio 1. "Wij zijn driftig bezig met voorbereiden'', aldus Welten. "Dit is zo 'once in a lifetime'. Dan moeten we echt alles uit de kast halen.'' Hij gaf verder geen details over wat deze voorbereidingen inhouden.

De KNVB maakte vandaag bekend dat Oranje na afloop van het wereldkampioenschap voetbal wordt gehuldigd in Amsterdam. Ook als het Nederlands voetbalelftal de finale niet wint, zal er een ontvangst worden georganiseerd. De gemeente Amsterdam liet weten woensdagmiddag te overleggen over een precieze datum en plek voor het volksfeest.

Welten zei op Radio 1 dat hij er rekening mee houdt dat de huldiging op het water plaatsvindt. Nadat Oranje in 1988 het EK had gewonnen, was dat ook het geval. De korpschef over een huldiging op het water: "Wij zijn nu natuurlijk heel druk met nadenken en voorbereiden en houden er toch rekening mee dat dat mogelijk wordt.''

Welten zei verder dat zijn korps zo'n groot volksfeest in principe aankan. "Als iedereen zich gedraagt wel.'' Hij liet zich ook ontvallen dat de huldiging dinsdag plaatsvindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.