Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Politie Friesland moet inkrimpen'

De Friese politie zou van 1.439 banen moeten inkrimpen naar 1.200 banen.

Dat stelt onderzoeksbureau Andersson Advies/AEF. Het bureau onderzocht op verzoek van de politie hoe de financiële tekorten van het korps opgelost kunnen worden. Volgens het bureau zou onder andere ook de opsporingscapaciteit kunnen worden beperkt.

"De politie Friesland is afgelopen jaren sterk getroffen door een reeks bezuinigingen van in totaal meer dan 10 miljoen euro'', zegt de politie. Zonder maatregelen zou de politie niet uit de financiële malaise kunnen komen.

De politie erkent dat een reorganisatie nodig is. "Waarbij onder meer politieteams in aantal zullen worden teruggebracht'', aldus de politie. Volgens een politiewoordvoerder zouden honderd banen via natuurlijk verloop kunnen verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.