Home

Achtergrond 238 x bekeken

Planten Air So Pure getest

Fytagoras Plant Science, onderdeel van TNO, heeft een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de luchtzuiverende werking van kamerplanten afgerond.

Telersvereniging Air So Pure werd opgericht in oktober 2007. De inmiddels dertien potplantentelers van Spathiphyllum, Nephrolepis, Hedera en Arecapalm baseerden het 'Air So Pure'-concept onder andere op onderzoeksresultaten van plantonderzoek door NASA (Dr. Wolverton) van 25 jaar geleden.

Uit de markt kwam steeds meer vraag naar recente en Nederlandse onderzoeksresultaten over de luchtzuiverende werking van planten. Prof. dr. Bert van Duijn van Fytagoras Plant Science (een TNO onderneming): "Wij hebben veel expertise op gebied van plantenonderzoek zowel vanuit de (bio)chemische, fysiologische als teelttechnische aspecten. Om er achter te komen in welke mate potplanten lucht zuiveren, hebben we een algemene plantentoets ontwikkeld waarbij wij alle potplanten een rapportcijfer tussen de 1-10 geven. Behalve de planten van Air So Pure hebben wij ook een aantal willekeurige potplanten getoetst. Daarbij is ons opgevallen dat sommige planten de luchtverontreinigingen (o.a. formaldehyde) zeer goed zuiveren en andere planten niet of nauwelijks effect hebben op het binnenmilieu."

Zoals algemeen verwacht kregen de Air So Pure planten uitstekende rapportcijfers: Nephrolepis en Hedera ontvingen een 9, Arecapalm een 8 en Spathiphyllum en Phlebodium een 7. De telers van Air So Pure kregen allen een officieel luchtzuiveringscertificaat van Fytagoras Plant Science uitgereikt.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.