Home

Achtergrond 263 x bekeken 7 reacties

PVV historisch hoog in peiling

De PVV is in de peiling van Maurice de Hond gestegen naar een recordaantal zetels. Als er nu verkiezingen waren, zou de partij van Geert Wilders uitkomen op 35 zetels. Dat zijn er 11 meer dan de PVV er op 9 juni verwierf bij de parlementsverkiezingen. In april vorig jaar stond de PVV bij De Hond al eens op 33 zetels.

De extra zetels in de peiling komen vooral van kiezers die VVD hebben gestemd. Van degenen die dat deden op 9 juni, zou nu nog maar 65 procent weer op de liberale partij te stemmen. In de peiling zakt de VVD van 31 naar 23 zetels.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

VVD-leider Mark Rutte onderhandelt al twee weken met PvdA, D66 en GroenLinks over de vorming van paars-pluskabinet. Uit een vorige week gepubliceerde peiling van De Hond bleek dat de meeste VVD-stemmers zo'n kabinet niet zien zitten. Van de ondervraagden noemde 58 procent dat kiezersbedrog.

In de huidige peiling van De Hond staat de PvdA op 27 zetels, GroenLinks op 12 en D66 op 11. Met de 23 gepeilde zetels van de VVD zou paars-plus nu op 73 zetels uitkomen. Met de huidige stand van zaken rondom het electoraat zou VVD, PVV en CDA als enige van de combinaties met drie partijen met 76 op een kleine meerderheid staan, aldus De Hond.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het zegt naar mijn idee wel iets over de wanhoop van het Nederlandse volk. Je kunt alleen maar kiezen uit slecht of nog slechter.

 • no-profile-image

  exact

  Quaestie, tsja.... Eerst PVV, later CDA zullen profijt halen uit die rare paringsdans van de VVD i.v.m. paars plus. Tenzij het 'rechts'gevoel van de VVD terugkeert en ze stoppen met deze belachelijke onderhandelingen. Pure minachting voor de kiezer. Het is duidelijk: de kiezer stemt in nauwe meerderheid rechtsom, dat zou nu weer zo zijn, maar in andere verhoudingen. Een regering rechtsom is dan ook de enige eerlijke optie die democratisch recht doet aan de stem van de kiezers. Natuurlijk pikt geen enkele VVD-stemmer hetgeen ze nu uitvreten.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is een onomstotelijk feit: des te hoger men klimt, des te dieper zal aanstonds de val zijn! Quaestie van simpele natuurkunde!

 • no-profile-image

  anti

  Richt zelf een partij op.

 • no-profile-image

  gert

  en maar blijven rekenen,kunnen elke dag wel verkiezingen houden

 • no-profile-image

  Leen

  Tja, als je dor Rutte bedonderd wordt rest je op rechts niets anders dan de PVV.

 • no-profile-image

  qwerty

  Wat moeten wij met die harlekijn van die wereld wijde duistere organisatie wiens doelstellingen alleen maar gericht zijn op het uitbuiten van de werkman NEDERLAND WORD WAKKER

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.