Home

Achtergrond 156 x bekeken

Oranjesupporters weer thuis

Na de door Oranje verloren WK-finale keerden honderden supporters maandagmiddag weer terug uit Zuid-Afrika.

Om 16.00 uur stroomde op luchthaven Schiphol een toestel uit Johannesburg leeg, met voornamelijk in oranje uitgedoste reizigers.

Hier en daar klinkt een gesmoord 'kampioenen', een enkeling brengt een miniatuur-wereldbeker mee naar huis en bij sommigen staan de rood-wit-blauwe vlaggetjes nog op de wangen geschminkt. Bij de uitgang krijgen de reizigers allemaal een bosje oranje bloemen aangereikt. Het Bloemenbureau deelt vandaagp de luchthaven ruim vierduizend bosjes uit, met de boodschap Wij houden van Oranje.

Jan Winkelman uit Zevenhoven stapte zaterdag met zijn schoonzoon in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. "Dit was een unieke kans, die wilden we niet laten lopen''. In Johannesburg troffen de mannen naar eigen zeggen een fantastisch festijn. "Alleen jammer van het uiteindelijke resultaat en de omstandigheden waaronder dat werd behaald'', aldus Winkelman maandag. Ondanks het verlies van Oranje hebben de twee geen spijt van hun lastminutereis. "Het was het dubbel en dwars waard.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.