Home

Achtergrond 170 x bekeken

Oranje toch door Amsterdamse grachten

Het Nederlands elftal krijgt dinsdag toch een feestelijke rondvaart door de Amsterdamse grachten, voorafgaand aan de huldiging op het Museumplein.

Dat maakte de gemeente maandag bekend. Eerder zou Oranje alleen een rondvaart maken bij winst van de wereldbeker. De gemeente heeft in overleg met de spelers besloten toch een rondvaart in het programma op te nemen. "Zo krijgen de fans de kans om hun helden te zien en te steunen'', aldus burgemeester Eberhard van der Laan. Ook de veiligheid in de stad speelt mee, de gemeente hoopt op een betere spreiding van het publiek.

De spelers komen dinsdag rond 14.30 uur per helikopter aan bij het Marinecomplex op Kattenburg. Daarop volgt een vaartocht van twee uur. De tocht eindigt naar verwachting tegen 16.45 uur bij het Rijksmuseum, waarna het elftal tussen 17.00 en 17.45 uur wordt gehuldigd op een podium op het Museumplein.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.