Home

Achtergrond 178 x bekeken

Ondanks regenbuien nog steeds beregeningsverboden

Ondanks de vele buien die afgelopen week overtrokken, kampt Nederland nog steeds met een neerslagtekort.

In elf van de 26 waterschappen gelden nog beregeningsverboden.

Met een neerslagtekort van 187 millimeter hoort 2010 bij de 5 procent droogste jaren. Vooral in de zuidelijke provincies, Noord- en Zuid-Holland en het oostelijk deel van Overijssel en Gelderland is het erg droog: hier had 160 tot 240 millimeter meer moeten vallen.
Marianne Mul van de Unie van Waterschappen: "2010 is te vergelijken met 2003, toen was het ook heel droog, maar nu is meer water aangevoerd door de rivieren."

In de waterschappen Regge en Dinkel, Veluwe, Rijn en IJssel, Vallei en Eem, Zeeuwse Eilanden, Zeeuws-Vlaanderen, Brabantse Delta, Aa en Maas, Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas gelden nog beregeningsverboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.