Home

Achtergrond 171 x bekeken

Omgeving camping zwaar getroffen

Een groot aantal boerderijen en woningen in de omgeving van camping de Kemperplas is fors getroffen door de windhoos die woensdagavond over het gebied raasde.

Bij veel woningen zijn alle dakpannen weggewaaid. Vijf elektriciteitsmasten zijn geknakt

De zenuwachtig rokende Marieke Wijers vertelt dat het complete voorhuis van haar ouderlijke boerderij is verdwenen. Zij en haar ouders worden opgevangen bij buren. Volgens de 63-jarige Jan Bongers, omwonende van de camping, heeft hij nog nooit zo'n heftig noodweer meegemaakt. "De windhoos duurde zo'n vijf minuten. Alles werd in een strook van enkele honderden meters weggevaagd''.

Op de Kemperplas overleed een vrouw en raakten acht mensen gewond nadat de windhoos twintig caravans had opgetild. De caravans kwamen neer in de recreatieplas aan de rand van de kampeerplaats. Hulpverleners hadden de grootste moeite om de plek te bereiken omdat toevoerwegen waren geblokkeerd door omgewaaide bomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.