Home

Achtergrond 169 x bekeken

Olielek kost BP bijna 4 miljard dollar

Het olielek in de Golf van Mexico heeft oliemaatschappij BP tot nu toe 3,95 miljard dollar (3,06 miljard euro)gekost.

Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Twee weken geleden stond de teller nog op 3,12 miljard dollar. Naast de kosten voor de pogingen om het lek te dichten en de olie op te ruimen, moet BP ook diep in de buidel tasten om de tienduizenden claims van benadeelden te betalen.

BP plaatste vorige week een nieuwe kap op de lekkende olieput op 1500 meter diepte. Daardoor stroomt voor het eerst sinds 20 april geen olie meer in zee. Sinds donderdag voert BP tests uit om te zien of de boorput en de zeebodem tegen de druk bestand zijn nu het olielek is afgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.