Home

Achtergrond 599 x bekeken 5 reacties

Nieuwe fabriek Profarm in gebruik genomen

Profarm, onderdeel van Cehave Landbouwbelang Voeders, heeft vandaag tijdens de open dagen van Cehave Landbouwbelang Voeders een nieuwe fabriek in gebruik genomen voor de omzetting van reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie in veevoer.

De nieuwe fabriek zal dit jaar circa 50.000 ton veevoer produceren, maar heeft een capaciteit die bijna 2,5 keer zo hoog ligt. Het grootste deel van de productie betreft varkensvoeders.

Geordend naar belangrijkheid zijn de grondstoffen brood, snoep, koek en chips. De grondstoffen worden per vrachtwagen aangevoerd. Leveranciers zijn onder andere het nabij gelegen Mars Foods Nederland maar ook bijvoorbeeld Kraft Foods en Lu.

Het betreft geen retouren, maar producten met bijvoorbeeld een verkeerd label, foute vorm etc. Vaak moeten de producten uit een folieverpakking worden gehaald met een speciale technologie die in Duitsland is ontwikkeld door een andere dochter van Cehave Landbouwbelang Voeders, Bongard.

Cehave Landbouwbelang Voeders, na 1 januari 2011 Agrifirm Feed, betaalt de voedingsmiddelenconcerns op basis van de tarweprijs, aldus directeur Wim Maaskant. "Cehave Landbouwbelang Voeders is in Nederland het enige bedrijf dat de verwerking van co-producten volledig geïntegreerd heeft in het bedrijf. Dat is veel efficiënter dan wanneer de verwerker in feite een tussenschakel is. Producten als chocolade zijn goed te gebruiken omdat ze een enorm hoge voedingswaarde hebben. Het omzetten in veevoer van deze producten is vele malen duurzamer dan het vergisten of het te storten op de vuilnisbelt. Bedrijven proberen hun processen te verbeteren maar we zijn er van overtuigd dat er stromen blijven bestaan en zelfs zullen uitbreiden naarmate er meer productinnovaties zijn. Bij nieuwe productielijnen gaat nu eenmaal onherroepelijk af en toe wat fout."

Eerder verwerkte Cehave Landbouwbelang Voeders al co-producten in Veghel aan de Noordkade, maar deze fabriek brandde in het najaar van 2008 af. Om afnemers en leveranciers toch te bedienen is de productie toen tijdelijk in Duitsland overgenomen. De open dag trok veel bekijks."Zaterdag en zondag bezochten in totaal circa 7000 mensen de open dagen", aldus Cehave Landbouwbelang Voeders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Beter

  Dacht dat Nijsen Granico dit al verschiilende jaren doet!!

 • no-profile-image

  a hamstra

  en komt er meer vraag bestellen ze gewoon wat extra mars. z.l.t.,o/profarm,
  heeft al vaker zo'.n stunt uitgehaald.

 • no-profile-image

  gert

  nu ook marsjes in het veevoer

 • no-profile-image

  altijd

  idd Nijssen Granico doet dit al jaar en dag

 • no-profile-image

  jpk

  hoeveel cu stemmers
  waren er aanwezig

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.