Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

'Nieuw insect in Nederland'

Volgens medewerkers van het radioprogramma Vroege Vogels is voor het eerst in Nederland de cicada orni aangetroffen. Ze hebben dat zondag gemeld. Een bioloog zag het beest, een insect, vlakbij het Amsterdamse museum De Hermitage in een boom. Hij stelt voor het dier 'kraakcicade' te noemen naar het geluid dat hij voortbrengt.

De deskundigen denken dat het beestje per ongeluk door een vakantieganger vanuit Frankrijk is meegenomen, of dat-ie via een geïmporteerde potplant uit Zuid-Europa in Nederland is beland. Het insect ziet er uit als een kever.

Een inwoner van het Groningse Meeden betwist dat de kever in Amsterdam de eerste in Nederland is. De man zegt vijftien jaar geleden al een soortgelijk insect te hebben gevonden in een doos fruit die afkomstig was van de groothandel. Het beest was dood. De man heeft er lak opgespoten en tot op de dag van vandaag bewaard.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    vakantiegangers nemen meer souvenirs mee dan ze denken,vaak ook dierziekten

Of registreer je om te kunnen reageren.