Home

Achtergrond 221 x bekeken 7 reacties

New York ruimt ganzen voor vliegverkeer

De Amerikaanse staat New York is van plan bijna 170.000 ganzen te vangen en te ruimen om ongelukken te voorkomen in het vliegverkeer. Dat meldde The New York Times.

De zogeheten grote Canadese gans wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de noodlanding die een vliegtuig begin vorig jaar moest maken in de rivier de Hudson in New York. Beide motoren vielen uit na een botsing met een zwerm ganzen.

The New York Times zegt een officieel rapport in handen te hebben, waaruit blijkt dat de ruiming onderdeel is van een een groter plan. In zeventien staten zou de ganzenpopulatie bijna gehalveerd moeten worden, van 1.1 miljoen tot 650.000. Alleen al voor de stad New York betekent dat een ruiming van zo'n 15.000 ganzen.

Na de noodlanding op de Hudson rivier begin vorig jaar werd het plan om de trekvogels te ruimen al uitgewerkt. Hoewel de plannen nooit publiekelijk zijn gemaakt, heeft New York afgelopen zomer ruim duizend ganzen rondom luchthavens gevangen en vergast. De stad, die voorop loopt in het ruimen, heeft geen cijfers bekendgemaakt over het aantal ganzen dat dit jaar is vergast.

Bekend is wel dat vorige week vierhonderd ganzen zijn gevangen in een park in de wijk Brooklyn die vervolgens zijn afgemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  In Nederland is het een exoot en dus het gehele jaar vrij bejaagbaar.

 • no-profile-image

  soepgans

  Herkauwer,
  Heluuup!!!!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach Soepgans, dat geeft maar weer aan wat Normen en Waarden helemaal voorstellen. Er wordt door respectloze materialisten met de natuur omgesprongen alsof we weer in de prehistorie leven. Bovendien is het godsonmogelijk om zo'n gebied gansvrij te krijgen. En te houden. Want er zullen massaal ganzen uit andere streken naar de opengevallen plaatsen migreren. Ganzen die de plaatselijke omstandigheden niet kennen. En dat is pas gevaarlijk!

 • no-profile-image

  Canadian goose

  Ga eerst maar eens googlen wat een Canadeese gans is!!!

 • no-profile-image

  gak

  Nou Leo als de wiedeweerga naar Amerka. Werk aan de winkel.

 • no-profile-image

  realist

  In Amerika weten ze nog hun have en goed te beschermen. Alles wat ongevraagd op jouw terrein komt, heeft er niets te zoeken. En "Iff guns are outlawed. Only outlaws have guns"

 • no-profile-image

  Kijk ,zo kan het dus ook.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.