Home

Achtergrond 242 x bekeken

New York gaat strijd aan met beestjes in bed

De Amerikaanse stad New York wil de bedwants, een klein insect dat leeft van bloed van mensen en dieren, uitroeien.

De stad geeft een half miljoen dollar uit aan een voorlichtingscampagne om van de beestjes af te komen. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.

New York heeft al jaren veel problemen met de bedwants, maar de afgelopen drie jaar groeide het aantal klachten over de beestjes met 40 procent. De insecten leven vooral in bedden, maar kunnen zich ook achter het behang of in spleten verstoppen. Van de beet van een bedwants worden mensen niet ziek, maar er ontstaan wel jeukende, rode plekjes op de huid.

De strijd aangaan met de bedwants is lastig, want alleen goed schoonmaken helpt niet. Om de dieren compleet uit te roeien is professionele bestrijding nodig.

Lang leek de bedwants in Westerse landen uitgestorven, maar na de VS maakt het insect ook in Europa een opmars door. Toeristen nemen de beestjes of hun eitjes ongemerkt mee na een vakantie, maar ook tweedehands spullen zorgen ervoor dat de bedwantsen snel een nieuw thuis weten te vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.