Home

Achtergrond 258 x bekeken

NFO kijkt naar Duitse fruitnotering

De Nederlandse Fruittelersorganisatie NFO is in overleg met de Duitse noteringscommissie in de Bodensee over mogelijkheden van prijsnotering.

Een Nederlandse werkgroep werkt aan het opzetten van een prijsinformatiesysteem, een uitvloeisel van de aanbevelingen van onderzoeksbureau Berenschot. De Duitse fruitnotering wordt door een commissie vastgesteld en achteraf gepubliceerd. De commissie staat onder voorzitterschap van de private fruitadviesdienst Kompetenzzentrum Obstbau-Bodensee in Bavendorf. De publicatie wordt overigens zelf verzorgd door LEL, een overheidsdienst voor de fruitteelt van de deelstaat Baden-Württemberg.

De werkgroep kijkt ook naar andere prijsinformatiesystemen, zoals een platform waarin ondernemers informatie uitwisselen en publicatie van prijzen van transacties, meldt de NFO. Volgens voorzitter Johan van Haarlem zijn er mededinginsrechtelijke beperkingen, maar is voldoende duidelijk dat notering achteraf goed mogelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.