Home

Achtergrond 185 x bekeken

Meer zwangerschapsverlof loont niet

Langer zwangerschapsverlof verdient zich niet terug door bijvoorbeeld een lager ziekteverzuim, minder beroep op de zorg en betere prestaties van terugkerende moeders op de werkvloer.

Dat blijkt uit onderzoek dat demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum had om onderzoek gevraagd, omdat veel werkneemsters zich na het zwangerschaps- en bevallingsverlof nog ziek zouden melden.

Het Europees parlement stemt naar verwachting dit najaar over een voorstel om het zwangerschapsverlof te verlengen tot achttien of twintig weken. In Nederland heeft nu een werkneemster voor en na de bevalling recht op in totaal zestien weken verlof. Donner heeft zich altijd verzet tegen een verlenging van het verlof, omdat het niet nodig zou zijn voor de gezondheid van moeder en kind.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.