Home

Achtergrond 155 x bekeken

Meer drukte in Antwerpse haven

De haven van Antwerpen heeft in het eerste halfjaar 12,7 procent meer goederen verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar.

De grote concurrent van de Rotterdamse haven sloeg totaal 87 miljoen ton over.

Het containerverkeer groeide zelfs met bijna 20 procent naar 51,3 miljoen ton ofwel 4,2 miljoen standaardcontainers. "Met dit resultaat sluiten we aan bij 2008 en bevestigt Antwerpen zijn positie als tweede belangrijkste Europese containerhaven'', meldde topman Eddy Bruyninckx van het Havenbedrijf Antwerpen. "Deze positieve trend in 2010 neemt niet weg dat we voorzichtig blijven over het verdere verloop.''

Opvallend is dat de de overslag van olie afnam. Dat komt door de situatie op de oliemarkt waarbij er minder in voorraad wordt genomen. De behandeling van aardoliederivaten nam met 11 procent af tot 11 miljoen ton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.