Home

Achtergrond 169 x bekeken

Medewerkers VVV hebben na 125 jaar een cao

De VVV-organisaties in het land hebben voor het eerst in hun 125-jarig bestaan een collectieve arbeidsovereenkomst (cao).

De werkgeversvereniging VVV Nederland en de bonden Abvakabo FNV en De Unie zijn het eens geworden over een cao met een looptijd tot 1 januari 2012, zo liet VVV Nederland donderdag weten.

De 1300 werknemers van de 83 aangesloten VVV-organisaties krijgen er per 1 juni van dit jaar en per 1 januari van volgend jaar 1 procent loon bij. Bovendien krijgt iedereen eenmalig 125 euro bruto, omdat de VVV dit jaar 125 jaar bestaat.

Tot op heden moesten de VVV-medewerkers het doen met een algemene arbeidsvoorwaardenregeling. Volgens vakbond Abvakabo heeft een cao een sterkere juridische basis en geldt deze voor iedere nieuwe medewerker die binnenkomt. De VVV weet te melden dat een cao "meer mogelijkheden biedt om de arbeidsvoorwaarden op de specifieke behoefte af te stemmen''.

De bonden zijn bij deze cao akkoord gegaan met de eis van de VVV dat medewerkers zes keer een tijdelijk contract kunnen krijgen voordat zij in vaste dienst komen, in plaats van de algemeen geldende drie keer.

De maximale termijn van 36 maanden blijft wel overeind; de medewerkers kunnen dus zes keer een halfjaarcontract krijgen. "Dat was voor de VVV niet onderhandelbaar, stelde een woordvoerster van Abvakabo. "Anders was er helemaal geen cao gekomen.'' Het was voor de CNV Dienstenbond wel reden om af te haken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.