Home

Achtergrond 163 x bekeken

Manpower ziet winst toenemen

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft in het tweede kwartaal zijn winst duidelijk zien toenemen vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

Dat maakte de onderneming woensdag bekend. Het resultaat kwam uit op 32,7 miljoen dollar (circa 25,5 miljoen euro), tegen 16,3 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2009. Per aandeel is dat een winst van 0,40 dollar, waar Wall Street-analisten vooraf rekenden op 0,22 dollar per aandeel.

Als oorzaak van de winststijging wijst bestuursvoorzitter Jeff Joerres op de wereldwijd toenemende vraag naar tijdelijk personeel. "We houden de economische trends voortdurend in de gaten en hebben sinds het begin van het derde kwartaal geen vertragingen waargenomen'', aldus de topman.

Manpower realiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 4,6 miljard dollar, een toename van 21 procent ten opzichte van een jaar terug. Het bedrijf haalt het grootste deel daarvan buiten de Verenigde Staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.