Home

Achtergrond 225 x bekeken 1 reactie

Makelaars positief over wet plattelandswoning

Makelaars dringen aan op duidelijkheid over woningen op het platteland.

Brancheorganisatie NVM staat positief tegenover een voorstel van de CDA-fractie in de Tweede Kamer om het begrip plattelandswoning op te nemen in bestemmingsplannen. Boerderijen kunnen dan de bestemming krijgen van woonboerderij, terwijl boeren in de omgeving gewoon door kunnen gaan met hun bedrijf.

Makelaars lopen bij de verkoop van een boerderij vaak vast op een bepaling in het bestemmingsplan dat een boerderij deel moet uitmaken van een boerenbedrijf. Het CDA wil dat veranderen door het begrip plattelandswoning op te nemen in bestemmingsplannen in het landelijk gebied. Voor stadse mensen die daar dan gaan wonen, zit daar wel aan vast dat ze geen bewaar kunnen maken tegen overlast, zoals stank, door agrarische bedrijven.

De makelaars hopen dat de minister van VROM ondanks de val van het kabinet alsnog komt met een wetsvoorstel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kleine schatter van plattelands

    de nvm kiest voor ,,plattelandswoning"de betroffen boeren die hun bedrijswoning in ,,plattelandswoning "zien veranderen ;vinden het een smet op hun onroerende zaak evenals de adspirant koper maar die doet het uit eigen vrije wil.

Of registreer je om te kunnen reageren.