Home

Achtergrond 214 x bekeken

Lubbers informeert koningin

Informateur Ruud Lubbers heeft koningin Beatrix vanochtend telefonisch op de hoogte gebracht van de stand van zaken in de pogingen een nieuw kabinet te vormen.

Dit heeft het bureau woordvoering van de kabinetsformatie meegedeeld. De fractieleiders van VVD, PVV en CDA maakten vrijdag bekend dat ze willen gaan onderhandelen over een minderheidskabinet van VVD en CDA, waaraan de PVV gedoogsteun geeft. Lubbers spreekt maandag de overige zeven fractievoorzitters over de ontwikkelingen in de informatie.

De informateur praat maandag als eerste met PvdA-fractieleider Job Cohen. Later in de ochtend staan Emile Roemer van de SP en Alexander Pechtold van D66 gepland. 's Middags staan gesprekken met Femke Halsema van GroenLinks, André Rouvoet van de ChristenUnie, Elbert Dijkgraaf van de SGP en Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren op de rol.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.