Home

Achtergrond 250 x bekeken 2 reacties

Losgebroken schapen doodgereden

Een stel losgebroken schapen die tussen Oud-Beijerland en Zuid-Beijerland over de weg liep, heeft dit donderdagochtend vroeg met de dood moeten bekopen.

De kudde van ongeveer dertig schapen werd op de Langeweg aangereden door twee auto's. Ongeveer de helft liet het leven, meldde een woordvoerster van de politie.

Een deel van de dieren was meteen dood, een dierenarts liet de dieren die niet meer te redden waren inslapen. De inzittenden van beide auto's kwamen met de schrik vrij, aldus de woordvoerster. Eén van de automobilisten kon zelf verder rijden, de andere wagen was zodanig beschadigd dat deze moest worden weggetakeld.

Dat de automoblisten de schapen te laat zagen, kon op begrip van de politie rekenen. "Zoiets verwacht je niet'', aldus de zegsvrouw.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  wat een op merking van ome agent"zoiets verwacht je niet"
  natuurijk moet je rekenschap mee houden met noodweer dat er dieren los kunnen lopen.
  mensen raas niet over de wegen maar kijk uit jullie dopen als je rijdt.

 • no-profile-image

  Drentse Boer

  "zoiets verwacht je niet"
  Nee, en loslopende wilde zwijnen en reeën verwacht je ook niet. Net als auto's of motors die met 120 over een onoverzichtelijk plattelandsweggetje rijden. Er hebben al genoeg van die auto's bij boeren/loonwerkers in de fronthef gehangen, over motors maar te zwijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.