Home

Achtergrond 772 x bekeken 1 reactie

Limburgse wintergerst op tijd geoogst

Philippe Packbier uit het Limburgse Wylre kijkt in de avonduren naar het dorsen van wintergerst.

De gerst in Zwier is dinsdagavond door loonwerker Lemans uit Nuth geoogst. Daarmee was de gerst van dit perceel op tijd binnen voordat het perceel vanavond nog eens een heftige regenbui te verwerken kreeg. De gerst had volgens Packbier een vochtgehalte van 13,7 procent en een hectolitergewicht van 70 kilo. "Met een opbrengst van 9 ton waren we tevreden", zegt Packbier. "Afgelopen zondag hadden we ook al veel regen. Hierdoor waren veel korrels verloren gegaan." Foto Twan Wiermans

De Giessenburger Joop van Ooijen moet de tekst 'Jezus redt' verwijderen van het dak van zijn voormalige melkveehouderij. De gemeente heeft de man terecht een dwangsom opgelegd, om hem te sommeren de tekst te verwijderen, zegt de Raad van State in een vandaag gepubliceerde uitspraak. Foto ANP

Chris Noordhuis is samen met collega heftruckchauffeur Hessel Klappe een order aan het klaarzetten in het magazijn van Visscher Holland in het Overijsselse Steenwijk. De order is bedoeld voor een klant die het gebruikt voor de grootpakpers. Deze klant gebruikt het 1.30 meter lange touw waarschijnlijk voor het binden van strobalen. Naast touw van kunststofvezel heeft Visscher Holland ook nog balen van natuurvezel in voorraad. Foto Alex de Haan

De bollenrooimachine zakt, als gevolg van de neerslag van maandag, zo door de ingeweekte kleigrond in het Noord-Groningse Uithuizermeeden. Waar het zondag nog te droog was om aan de slag te gaan, is het er nu te nat. Maandag viel in dit gebied bijna 60 millimeter neerslag. Daarvan wordt de bovenste grondlaag week. Zeker aan het begin van de oogst is dat lastig. Bij een dagelijkse verdamping van 5 millimeter is het water zo weg. Mits er niet nog meer valt. Foto Jannes Wiersema

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marco

    Fijne foto, Fransje bij ons in de werkplaats is apetrots !!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.