Home

Achtergrond 172 x bekeken

Laatste ministerraad voor zomerreces

De Tweede Kamer ging een week geleden met reces; nu is het de beurt aan het kabinet.

Vandaag komt het demissionaire kabinet voor het laatst voor het zomerreces bijeen. Op vrijdag 9 augustus is de eerstvolgende ministerraad. Vanaf dat moment wordt de begroting voorbereid voor het volgende jaar. Die wordt op Prinsjesdag gepresenteerd.

De komende weken gaan ook de ministers van CDA en ChristenUnie waar mogelijk op vakantie. Als premier Jan Peter Balkenende vakantie heeft, neemt een collega waar. De komende week is dat vicepremier André Rouvoet.

Het demissionaire kabinet blijft aan de slag tot de kabinetsformatie succesvol is afgerond. Momenteel voeren de leiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks gesprekken om te bezien of zij samen een kabinet kunnen vormen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.