Home

Achtergrond 200 x bekeken 2 reacties

LTO Noord Groningen: stop nieuwe claims landbouwgrond

Politici moeten geen nieuwe claims op landbouwgrond leggen.

Dat zei voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO Noord Groningen tijdens een themadag in Vlagtwedde. Volgens Sinnema moet de politiek zich beperken tot realisering van de Ecologische Hoofdstructuur.

Sinnema wil van robuuste zones, verbindingszones of andere landschapsplannen die ten koste gaan van landbouwgrond niet horen. “Wij zijn als agrarische sector loyaal geweest; hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Ecologische Hoofdstructuur. Nu is het genoeg.”

Volgens Sinnema is de hele provincie de laatste jaren op de schop gegaan. Oude plannen zijn naar verwachting in 2018 afgerond, en Sinnema vindt het onbestaanbaar dat nu al nieuwe plannen worden gesmeed. Het economische belang van de landbouw wordt volgens hem onderschat.

"De landbouw is belangrijk voor Groningen en het Noorden. We bieden ruimte aan bijvoorbeeld Avebe en Cosun, belangrijke verwerkers die graag dichtbij de grondstoffenproductie zitten. Groningen is met zijn ruimte juist uitstekend geschikt voor de landbouw."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    vrij als

    De harde werkers, die wonen in rijtjes huizen hebben veel te weinig leef ruimte||| Net kippen in een leg batterij. Geef ze de ruimte in de vrije natuur en ze voelen zich zo vrij als een vogel in de lucht.

  • no-profile-image

    gert

    Landbouwgrond is een speeltuin voor landschapsarchitecten ,biologen en ecologen geworden

Of registreer je om te kunnen reageren.