Home

Achtergrond 677 x bekeken

Kleine Puma CVX heeft AdBlue

Gevonden op internet, foto’s van de nieuwe Case IH Puma CVX-serie. Op één foto staat een klein model, de Puma 125 CVX, bij de introductie wordt dit de 130 CVX.

Momenteel loopt het nominale motorvermogen van de huidige Puma CVX-serie (met cvt) van 167 tot 225 pk. De typenummers staan hierbij voor het nominale motorvermogen. Van de nieuwe CVX-en is de CVX 130 de kleinste, gevolgd door een CVX 145 en CVX 160. Ten opzichte van de 165-pk+ modellen hebben de CVX 130 tot CVX 160 een kortere wielbasis en kleinere motorkap. Het betreft allemaal zescilinders.

AdBlue

En, net zoals Case IH eerder aangaf, gaan ze aan de Stage IIIb emissie-eisen voldoen middels een SCR-katalysator. Daartoe is gebruik van AdBlue verplicht. Dat er een AdBlue-tank zichtbaar is, is te zien aan de blauwe dop, linksvoor de cabine. Als de AdBlue leeg raakt, valt het vermogen heel langzaam weg. Dat proces start een half uur na de laatste tankwaarschuwing. Vervolgens neemt het koppel af met 1 procent per minuut tot een maximum van 50 procent. Ook de rijsnelheid neemt af met maximaal 40% t.o.v. de maximum snelheid. Als de trekker vervolgens stationair gaat draaien, slaat ze na 20 minuten vanzelf af. De introductie van deze nieuwe trekkers gaat voor de pers plaatsvinden in augustus en september.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.