Home

Achtergrond 160 x bekeken

Kabinet wil veiliger en opener internet

Veiliger internetten, een betere bescherming van persoonsgegevens op internet en meer duidelijkheid over de tarieven van telefoonabonnementen.

Veiliger internetten, een betere bescherming van persoonsgegevens op internet en meer duidelijkheid over de tarieven van telefoonabonnementen. Dat zijn wijzigingen van de telecommunicatiewet waarmee het kabinet vrijdag op voorstel van demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken mee heeft ingestemd.

Het wetsvoorstel vloeit voor uit gewijzigde Europese richtlijnen waarmee Nederland eerder instemde. Ze moeten voor eind 2011 in Nederlands recht worden omgezet.

In de nieuwe voorstellen krijgen mensen met een fysieke beperking beter toegang tot telecomvoorzieningen. Zo komen er voor doven bijvoorbeeld diensten waarmee ze via een gebarentolk hun bankzaken kunnen regelen. Verder worden providers verplicht om hun consumenten te informeren over beperking van internetdiensten, bijvoorbeeld als ze een enorme toename van het internetverkeer in goede banen moeten leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.