Home

Achtergrond 198 x bekeken

Justitie verwisselt verdachten

Bij de rechtbanken in Almelo en Arnhem konden de behandelingen van twee strafzaken vanmiddag niet doorgaan omdat justitie de twee verdachten had verwisseld.

Beiden verblijven in een gevangenis in Amsterdam. De verdachte wiens zaak in Almelo diende, werd afgeleverd bij de rechtbank in Arnhem en de verdachte wiens zaak in Arnhem diende, bij de rechtbank in Almelo.

Beide zaken werden noodgedwongen uitgesteld. In Almelo heeft de rechtbank echter weinig speling. Er is namelijk haast bij aangezien de termijn van de voorlopige hechtenis van de verdachte vrijdag afloopt. Het gaat om een 23-jarige Somaliër die ervan wordt verdacht op 10 april een 46-jarige Irakees te hebben doodgestoken tijdens een inburgeringscursus.

Het is de bedoeling dat de zaak woensdagochtend wordt behandeld, tenminste als de Dienst Vervoer en Ondersteuning de man op de juiste plek weet af te leveren én er weer een tolk kan worden geregeld. De rechter in Almelo verklaarde dinsdag nog nooit eerder een dergelijke situatie te hebben meegemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.