Home

Achtergrond 334 x bekeken 1 reactie

Is (koud) bronwater schadelijk voor de plantengroei?

Bronwater heeft een vrijwel constante temperatuur en is doorgaans kouder dan oppervlaktewater, vaak maar 7 tot 8 graden tot soms wel 18 graden. Dat hangt af van factoren als de stroomsnelheid en de diepte van het water.

Koud water is een stressfactor, waardoor gewassen die herhaaldelijk met bronwater worden beregend sneller slijten. Dat slijten is overigens niet alleen aan de watertemperatuur toe te schrijven. Bij langdurige droogte spelen meer stressfactoren een rol.

Uit onderzoek zijn geen gegevens bekend over de grootte van het effect van de watertemperatuur op plantengroei.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zandboer

    ach, regenwater is altijd nog het koudst
    en dat wil ook iedereen hebben
    dus de bron of opp temp maakt zeker niet uit

Of registreer je om te kunnen reageren.