Home

Achtergrond 176 x bekeken

Investeerder koopt Nederlands voedingsbedrijf

Investeringsfonds Parcom Capital neemt de Nederlandse voedingsactiviteiten over van het Ierse concern Greencore.

Financiële gegevens werden donderdag niet bekendgemaakt.

In Nederland maakt Greencore pizza's (vers en diepvries), verse sauzen, maaltijden, broodjes en sandwiches. Greencore heeft twee productiefaciliteiten in Alphen aan de Rijn en Liessel. Het moederconcern levert verse, diepvries- en houdbare voedingsmiddelen aan supermarkten en zogeheten foodservicebedrijven.

De hele voedingsmiddelentak van Greencore was in het eerste halfjaar, dat eindigde op 26 maart, goed voor 397 miljoen euro aan inkomsten. De operationele winst kwam uit op 25,9 miljoen euro, 31,8 procent meer dan een jaar eerder.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.