Home

Achtergrond 170 x bekeken

ING Bank: prijs snijbloemen stijgt met 7 procent

De prijs van snijbloemen stijgt dit jaar gemiddeld met 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat schrijft ING Bank in het kwartaalbericht voor de agrarische sector. Vorig jaar daalde de prijs nog 6 procent.

De Amsterdamse bank denkt dat het productievolume bij snijbloemen gelijk blijft, nadat het vorig jaar 2 procent is gedaald. Het productievolume van planten steeg in 2009 4 procent en stijgt ook dit jaar, zij het met 2 procent. Door het hogere productievolume blijft de prijsstijging beperkt tot 3 procent.

Door de zwakkere dollar kan de Nederlandse productie de concurrentie met landen die in dollars verrekenen, zoals Ecuador en Colombia, beter de baas. Duurdere gasprijzen drukken wel het resultaat in 2010, aldus ING.

Of registreer je om te kunnen reageren.