Home

Achtergrond 231 x bekeken

Hitte maakt dierenbescherming extra alert

Inspecteurs van de Dierenbescherming zijn tijdens het warme weer extra alert op dieren die last hebben van de warmte.

Dat meldde een woordvoerder van de Dierenbescherming vandaag.

De inspecteurs letten daarbij vooral op honden die worden achtergelaten in auto's, paarden en pony's die zonder water en schaduw in de wei staan en hokken van knaagdieren die in de brandende zon staan.

Volgens de zegsman zijn afgelopen dagen zeker vijf honden bezweken, nadat ze door hun baasje in de auto waren achtergelaten. De Dierenbescherming begint daarom vrijdag een flyeractie in Scheveningen waarbij het publiek wordt opgeroepen geen dieren in de auto achter te laten.

Bij de Landelijke Inspectiedienst kwamen afgelopen week "meer meldingen dan normaal'' binnen over dieren die mogelijk gevaar liepen door de hitte. De Dierenbescherming roept huisdiereigenaren op hun dieren extra water te geven en uit de zon te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.