Home

Achtergrond 172 x bekeken

Hirsch Ballin overlegt over asielstelsel EU

Bij de ontwikkeling van een toekomstig Gemeenschappelijk Europees Asielstelsel (GEAS) moet voldoende aandacht worden besteed aan procedures en opvang.

Indien de kwaliteit van de opvang of de duur van de asielprocedure per land verschilt, kan dat ertoe leiden dat bepaalde landen daardoor meer asielzoekers aantrekken. Dat heeft demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) donderdag gezegd tijdens een informeel overleg in Brussel met zijn Europese collega's.

Huidig EU-voorzitter België wil het komende halfjaar proberen het eens te worden over vier van de zes onderdelen van het toekomstige GEAS, aldus Melchior Wathelet, de Belgische staatssecretaris voor Migratie en Asiel die de raad voorzat.

De 26 andere EU-ministers stemden daar mee in. Dat betekent niet dat er over de andere punten niet ook al gepraat kan worden, aldus Hirsch Ballin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.