Home

Achtergrond 389 x bekeken 1 reactie

Grondwater extreem laag

De grondwaterstanden in met name het zuiden en oosten van het land zijn op een flink aantal locaties extreem laag.

Dat meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De neerslag van de afgelopen weken heeft op de meeste plekken geen verhoging van de grondwaterstand tot gevolg gehad. De verwachting is dat de grondwaterstanden de komende weken verder dalen, omdat weinig neerslag van betekenis wordt verwacht.

Toch staan de Brabantse waterschappen Aa en Maas, De Dommel en de Brabantse Delta bij wijze van uitzondering toe dat graslanden en sportvelden vanuit het grondwater worden beregend. De opheffing van de beperkingen geldt van 9 tot 19 juli.

Het waterschap Rijn en IJssel in Gelderland heeft met ingang van 7 juli een algemeen verbod op de onttrekking van oppervlaktewater ingesteld. Het Waterschap Friesland en het Drentse waterschap Reest en Wieden zijn begonnen met het inlaten van zoetwater uit het IJsselmeer.

Het neerslagtekort (de neerslag minus de verdamping) is vanaf 1 april opgelopen tot 164 millimeter, blijkt uit gegevens van het weerinstituut KNMI.

Eén reactie

  • no-profile-image

    hendrikus

    en de boomkwekers maar door sproeien,bijna het hele jaar door,gisteren zag ik bij een kweker die water sproeide,het water uit de grond halen en op het eind liep het de sloot in .de gronden van de boeren er om heen verdrogen daardoor extra

Of registreer je om te kunnen reageren.