Home

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

Groei Britse varkensslacht lijkt zich te versnellen

In Groot-Brittannië zijn in mei 690.000 varkens geslacht.

Dat is 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De toename in de varkensslacht lijkt daarmee te versnellen, want over de eerste vijf maanden van dit jaar ligt het aantal geslachte varkens 7 procent hoger dan in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het varkensschap BPEX. Door de toename van de slacht en een lichte stijging van het gemiddeld geslacht gewicht is de productie van varkensvlees in mei ook 12 procent hoger uitgekomen op 57.000 ton. Groot-Brittannië slaagde er daarbij in bijna een kwart meer varkensvlees uit te voeren.

In april nam de export zelfs met 42 procent toe, waarbij Nederland met 2.500 ton bijna twee-en-een-half keer zo veel Brits varkensvlees aanvoerde dan een jaar geleden. Tegelijkertijd nam de Britse invoer van varkensvlees in de eerste maanden van dit jaar met 12 procent af, wat vooral ten koste ging van de aanvoer uit Denemarken. De consumptie van varkensvlees blijft in Groot-Brittannië ook verder toenemen, in mei weer met 8 procent op jaarbasis.

Eén reactie

  • no-profile-image

    keutelboer

    En nu maar afwachten tot ze zelf voorzienend zijn in varkensvlees .

Of registreer je om te kunnen reageren.