Home

Achtergrond 253 x bekeken

Gewonden en schade door noodweer

Het noodweer dat maandag over het oosten van Nederland trok heeft veel schade veroorzaakt.

Vooral de Achterhoek werd getroffen. Op het terrein van het festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde vielen vier gewonden toen windhozen podiumtenten die werden opgezet, omver bliezen.

In het nabijgelegen Vragender kwam een deel van de kerktoren op een café terecht. Er vielen geen gewonden. Ook in andere plaatsen in de Achterhoek, zoals Aalten, Winterswijk, Ulft en Groenlo onstond schade en vielen bomen op de weg.

Van het dak van het station in Hengelo (Overijssel) woei dertig tot veertig meter dakbedekking. Een deel kwam op de bovenleiding
terecht. Daardoor is beperkt treinverkeer van en naar Hengelo mogelijk. Elders in het zuiden en oosten van het land ondervindt het treinverkeerhinder eveneens hinder.

Limburg werd als eerste getroffen door hevig onweer met hevige windstoten, slagregens en hagel. In Zuid-Limburg kreeg de meldkamer in korte tijd meer dan 150 meldingen binnen van onder meer wateroverlast, ondergelopen kelders en omgewaaide bomen. Op de A76 blies de storm twee vrachtwagens om.

In Drenthe hadden politie en brandweer het druk met meldingen over vooral wateroverlast. Met name in Klazienaveen, Ruinen en Peize liepen kelders onder. In Roden bezweek het dak van een winkel onder het regenwater.

De hulpverleningsdienst van de stad Groningen kreeg ruim honderd meldingen binnen over onder meer ondergelopen straten en kelders. Volgens een woordvoerder kon de dienst het aantal meldingen niet aan. In Roderwolde (Drenthe) is een woning door blikseminslag in brand gevlogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.