Home

Achtergrond 157 x bekeken

Geld voor Nederland uit milieufonds EU

Zes Nederlandse projecten krijgen geld uit het Europese milieufonds.

In totaal is met de projecten 37,2 miljoen gemoeid, waar de EU ongeveer de helft van bijdraagt. Het gaat onder meer om twee projecten gericht op het herstel van duinen en om een demonstratieproject van TNO om verkeerslawaai in steden te kunnen beoordelen. Dat heeft de Europese Commissie vandaag in Brussel bekendgemaakt.

Verder gaat er geld naar een Nederlands project waarbij aangetoond moet worden dat er een ecologisch en economische interessant alternatief bestaat voor het verbranden of storten van asbesthoudend afval. Ook een project in Arnhem waarbij warmte via de riolering wordt getransporteerd en een project dat draait om een getijdenenergiecentrale ontvangen Europees geld.

De andere helft van de 37,2 miljoen euro moeten de initiatiefnemers zelf financieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.