Home

Achtergrond 312 x bekeken 14 reacties

FrieslandCampina noteert een lagere garantieprijs

De garantieprijs van FrieslandCampina is voor de maand juli gedaald naar 33,75 euro per 100 kilo melk.

Dat is 50 cent minder dan een maand eerder. Dat maakte de melkverwerker vandaag bekend.

De melkprijs van boerderijmelk in zowel Nederland als Duitsland, Denemarken en België stijgt nog steeds. Toch daalde de garantieprijs van FrieslandCampina afgelopen maand. Het bedrijf geeft als reden hiervoor de iets te hoog vastgelegde garantieprijs van juni.

In juni stelde het bedrijf een prijs vast van 34,25 euro. Voor juli is die gedaald naar 33,75 euro. De garantieprijs voor de maand juni blijft daarmee de hoogste prijs die dit jaar voor de melk is vastgelegd. Vorig jaar was die prijs rond deze tijd 23,50 euro per 100 kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke van land

  0.50 cent teveel in juni!!!??? oeps hoe komt het met de prestatietoeslag?? Geen probleem de veehouders maar weer korten. Je zult als bestuurder de broekriem maar aan moeten halen of een uitdaging aangaan, nee gaat goed zo.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Medewerkers van Friesland Campina steken op dit moment al hun tijd in een goed kwaliteits systeem. Ze kunnen natuurlijk maar een ding tegelijk doen, vandaar dat de melkprijs ietsje achter blijft, ik heb daar alle begrip voor als echte ondernemer

 • no-profile-image

  Boer

  Het lijkt mij dat je met deze melkprijs (anno 1970) altijd kunt concureren. Als dat niet lukt kun je als onderneming beter stoppen, want waar ben je dan eigenlijk mee bezig.

 • no-profile-image

  Tonie

  Goed moment uitgekozen nu de zomerheffing eraf gaat komt het voor onze ledenmelkveehouders/makke schapen minder hard aan en praat er niemand over. Berichtgeving is idd vreemd...

 • no-profile-image

  jan

  11 reacties,
  9 negatief.
  15221 leden die niet hebben gereageerd,weten dat Friesland Campina alles in het werk stelt om aan de afnameplicht te voldoen en dit tegen een concurrerende melkprijs.

 • no-profile-image

  boerke

  Jawel Jan, en 5000 leden die deze site nooit raadplegen, 10000 die totaal geen interesse hebben al die ingezonden reakties hier te lezen, en 200 die het niet de moeite waard vinden hier te reageren en dan misschien nog wel 21 die tot de door jouw bedoelde categorie behoren. Ik vraag mezelf ook wel eens af of ik niks beters te doen heb. Je moet, zoals jij eigenlijk bedoelt, in FrieslandCampina geloven, dan lukt het ja, dan kun je er mee leven, ja, later jongen, dan komt het allemaal wel goed. Ik denk ook, dat in deze tijd, velen niet meer zo gelovig zijn(sorry hoor).

 • no-profile-image

  boerke

  Verder nog iemand die nog het enthousiasme op kan brengen om een gemotiveerde raktie te geven? Of bent U ondertussen ook wat moedeloos aan het worden van FrieslandCampina? Wat een waardeloze teleurstellende organisatie!

 • no-profile-image

  gert

  route 2020,nog ver te gaan

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Daar gaan we weer. voor de derde keer verlaging in 2010. En dan de manier waarop. In de berichtgeving via de mail wordt alleen de prijs van deze maand genoemd. Je moet doorklikken om na het lezen van een truttige motivatie, te lezen dat de garantieprijs met 0.50 cent is afgenomen. Lijkt sterk op ledenverlakkerij!!
  Deze manier van berichtgeving stelt mij teleur!!

 • no-profile-image

  tevreden

  Dat krijg je met zo'n waardeloos uitbetalingssysteem. Hoe kun je nu je melkprijs al bekent maken op een moment dat de melkprijzen van andere, waarop je je melkprijs basseert, nog niet bekent zijn.

 • no-profile-image

  boerke

  Mensen, uit de reaktie van die tevreden boer uit het land van Maas en Waal kun gelukkig toch nog opmaken dat boeren snel tevreden zijn. Als ze maar kunnen werken. Dat ze geen melkprijs krijgen die is gerelateerd aan de huidige marktsituatie maakt sommigen kennelijk niet uit. Nee, het is nog gekker: ze bekritiseren zelfs diegenen die wel onder ogen zien (en daartegen volkomen terecht protesteren) dat bij het uitbetalingssysteeem van FC, het belang van de leden blijkbaar op de 2e plaats komt. Kijk, ik denk dat het juist dit soort lieden zijn waarvan wij niet moeten hebben. Ik ga er dan ook van uit dat het slechts een eenling is die zo denkt.

 • no-profile-image

  tevreden boer

  Als ik dit zo lees zal de pot voor vetrekkende leden zo leeg zijn bij FC. Of zal het zijn net als altijd veel schreeuwen weinig wol.

  Collega's als je niet tevreden bent, pak die EUR 5 per 100 kg en ga op zoek naar iets beters. Deltamilk zoekt nog leden.

  Uiteindelijk gaat onze sector kapot asan dit soort gedrag. We klagen en schreeuwen maar ondernemen geen actie. Alleen wijzen naar anderen. Let wel op las je wijst naar een ander wijzen er vier vingers naar jezelf

 • no-profile-image

  tevreden boer

  boerke met een paar koeien. Ik zie zelf ook wel dat zaken anders en beter kunnen. Echter ik vind het jammer dat zo weinig leden zich laten horen bij FC. Als ik op vergaderingen kom zijn het altijd dezelfde. En neem van mij ik ben een kritisch lid en laat me altijd horen Maar ik wil allen duidelijk maken dat alleen klagen op dit forum weinig zinvol is. Niemand die daar wakker van ligt in Amersfoort

 • no-profile-image

  Boer

  Volgende week maar weer een leuke brochure sturen, zijn we allemaal weer blij en gelukkig.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.