Home

Achtergrond 323 x bekeken 11 reacties

Friese kippenschuur brandt af

Een kippenschuur in het Friese dorp Wijnjewoude is vannacht afgebrand.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De twintigjarige eigenaar werd door agenten uit het brandende pand gehaald. Hij is ter plaatste door ambulancepersoneel behandeld voor het inademen van rook.

Door de grote rookwolken die vrijkwamen, botsten vervolgens op de Opperhaudmare drie auto's tegen elkaar. Niemand raakte gewond. Het vuur ontstond rond half een 's nachts, vermoedelijk door blikseminslag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eppo

  Een crimineel van een veehouder, Schande dat ze die man eruit hebben gehaald???? En wat voor samenleving leven wij nu...... Ongelovelijk, hier heb ik geen woorden voor. Ik hoop dat boerderij.nl deze reactie's er af haald, want je mag wel een vrijheid van mening hebben maar het moet wel binnen de fatsoen normen blijven.

 • no-profile-image

  hans

  Linda niemand zit te wachten op een bliksem inslag , niet in jou huis , niet in mijn huis , laat staan in een kippen schuur vol kippen of een stal met varkens of koeien. DIT IS NATUUR GEWELD WAAR NIEMAND IETS AAN KAN DOEN JIJ OOK NIET . Ben blij dat de jonge man er goed vanaf is gekomen. GEGROET HANS

 • no-profile-image

  linda

  is het nu bijzaak aan het worden om niet eens te melden dat de KIPPENSCHUUR VOL MET KIPPEN zat die LEVEND ZIJN VERBRAND!!!!

 • no-profile-image

  aardbolbewerker

  OK, allemaal blij nu?

 • no-profile-image

  gerrit

  piet volgens mij ben jij een gevaar voor de samenleving bij een woningbrand zou jij eerst zoeken naar de dieren en de mensen dood laten gaan kijk liever naar de armoede van de jonge boer ;mensen als piet helpen volgens mij nederland naar de klooten en ben wellens benieuwt wat piet voor werk doet of is soms werkloos en leeft op andermans centen

 • no-profile-image

  Louisa

  Wat opmerkelijk, geen 1 woord over de verbrande en gestikte kippen! Geeft zeker niets he dat die dieren dit moesten overkomen zoals hen dit elk jaar overkomt tijdens de bio-industrie branden. Burgers komen er wel steeds meer achter hoe de bioindustrielen (boeren zijn het niet) met hun toevertrouwde dieren omgaan, gewoon niet investeren in goede verblijven en t risico van verbranden gewoon nemen, de boerenverzekeringen dekken de "schade" toch wel.

 • no-profile-image

  Silly

  Misschien zaten er op dat moment gewoon geen kippen in? Of is dat weer te simpel gedacht?

 • no-profile-image

  Leen

  Heb je ooit dooie kippen zien omkomen bij een brand?

 • no-profile-image

  koetje

  Had je het dan liever andersom gezien Linda?Eerst de kippen eruit halen en dan de mensen?Gelukkig hebben ze bij de brandweer andere normen en waarden.

 • no-profile-image

  burger

  Natuurgeweld?! Beetje vreemde benaming voor een stal propvol met kippen.
  Tuurlijk gelukkig dat die man er goed van af is gekomen. maar die kippen die omgekomen zijn, dat moet ook even vermeld worden!!! Het gaat om levende dieren!

 • no-profile-image

  Piet

  Schande dat eerst die crimineel van een pluimveehouder werd gered. Die arme dieren konden weer eens geen kant op. De ZOVEELSTE brand al weer in de vee-industrie. Arme dieren. Het wordt hoog tijd dat het volk eens in opstand komt tegen deze criminele bedrijfstak.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.