Home

Achtergrond 239 x bekeken 4 reacties

FNV toont zich tevreden met Vion

Vakbond FNV Bondgenoten is tevreden dat de failliete runderslachterij Weyl in Enschede wordt overgenomen door Vion.

Dat zegt FNV’er John Klijn. Wel heeft de vakbond er moeite mee dat Vion waarschijnlijk met minder dan vijftig mensen verder wil in Enschede. Klijn: "Als je na gaat dat tussen de 350 tot 400 man werkten in het bedrijf is dit een schijntje."

Aan de andere kant heeft Klijn wel begrip voor de positie van Vion. "Het bedrijf ligt stil. Alle handel is weg en moet opnieuw worden opgebouwd." Uit gesprekken met de curator zegt Klijn opgemaakt te hebben dat er geen andere mogelijkheid was.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ex-werknemer, klote dat jij je baan kwijt bent, maar wel bij de les blijven graag. De Federatie Nederlandse Vakbewegingen is een privaatrechtelijke organisatie en heeft met de politiek/overheid niks van doen. Ook al werkt men daar al tientallen jaren met meedere petten op. Het is al net zo'n verkokerde club als LTO! Ook rijp om afgekeurd en ge-rendact te worden. Liefst vannacht nog.

 • no-profile-image

  veehouder

  John klein zal wel net als de curator geld onder de tafel hebben gekregen ze hebben er maar 2 weken over gedaan om het vion te geven
  Hier is laatst grond verkocht van failliette ...invest deze is ook al voor een prikkie weggegaan als de curator deze grond op induvieel op inschrijving verkocht had had die ook 5 keer meer opgebracht en hadden de beleggers minder schade gehad

 • no-profile-image

  Ex werknemer

  Altijd lid van de FNV geweest maar wat heb je er nu eigenlijk aan,waar hebben zij zich nu sterk voor gemaakt dan. De werkgelegenheid zou voorop moeten staan en we gaan nu (bijna)allemaal over naar een uitzendbureau voor een minimum loon. Ben je jaren in dienst geweest en kun je nu weer voor een appel en een ei opnieuw beginnen en hard werken voor een paar centen.(Mede dankzij de oost-europeanen) die de uidzendbureaus lekker vet hebben gemest. POLITIEK BEDANKT!!!!!!!!.
  Los eerst het werkloosheids probleem in eigen land op ipv buitenlandse werknemers hier naartoe te halen vervolgens uit te buiten.

 • no-profile-image

  fnv

  Eerst een grote mond dat werkgelegenheid voorrop moet staan en nu tevreden zijn?
  Bah.

Of registreer je om te kunnen reageren.