Home

Achtergrond 160 x bekeken

Evenementen in de ban van dreigend noodweer

Het dreigende noodweer woensdagmiddag en -avond heeft de organisatie van verschillende evenementen doen besluiten ze af te gelasten of in ieder geval extra alert te zijn.

Voetbalclub Ajax zou een oefenwedstrijd spelen, maar die is afgelast, evenals de honkbalwedstrijd tussen Nederland en Taiwan. De organisatie van het festival de Zwarte Cross, dat komend weekeinde in Lichtenvoorde wordt gehouden, is extra alert op noodweer. "We hebben iedere vijf minuten contact met de alarmcentrale van de hulpdiensten en hebben het calamiteitenplan aangescherpt'', meldde Pieter Holkenborg van de organisatie.

Afgelopen maandag richtte een windhoos een enorme schade aan op het festivalterrein. Vier mensen raakten gewond. De schade aan tenten en steigers bedraagt bijna 1 miljoen euro. In het hele land is de schade ongeveer 30 tot 50 miljoen euro, schatte het Verbond van Verzekeraars.

Het KNMI heeft zware regen- en onweersbuien voorspeld. Daarbij komt ook hagel voor en zijn windstoten tot 120 kilometer per uur in het oosten en noordoosten mogelijk. De buien trekken vanuit het zuidwesten het land binnen en verlaten het rond middernacht in het noordoosten. "Rond half vijf zagen we de onweersbuien binnenkomen via Zeeland en die trekken richting het noordoosten. De waarschuwing voor extreem weer staat nog steeds'', lichtte een woordvoerster toe.

Het verkeer kan tijdens de avondspits veel last hebben van het slechte weer. Vooral motorrijders en watersporters wordt aangeraden het weer goed in de gaten te houden, zo meldt de ANWB op zijn website. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om tijdens buien niet de weg op te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.