Home

Achtergrond 154 x bekeken

'Euro moet makkelijker de grens over kunnen'

De Europese Commissie heeft vrijdag in Brussel een voorstel gepresenteerd dat professioneel grensoverschrijdend transport van eurobiljetten en -munten eenvoudiger moet maken.

Het gaat daarbij over vervoer binnen de eurozone. Door grote verschillen tussen de regels voor geldvervoer in verschillende landen van de eurozone, is het lastig om eurobiljetten en -munten over een grens te vervoeren. De commissie stelt daarom voor dezelfde regels te laten gelden voor al het grensoverschrijdend vervoer binnen de eurozone. Het binnenlands vervoer blijft in het voorstel onder de nationale wetgeving vallen.

Het Europees parlement en de lidstaten moeten het plan nog goedkeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.